Csatornamesék: tájékoztató kiadványokkal készül a DRV az iskolakezdésre

Több korosztályt is megszólító kiadványokkal készül a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) az iskolakezdésre, amelyekben csatornaőrzőkkel és zsírszörnyekkel találkozhatunk. A cég többféle módon próbálja megtanítani kicsiknek-nagyoknak, hogy miért rendkívül fontos az, hogy mi kerül a lefolyókba. Erről szól a csatorna-illemtan.

.

Folytatva a nyáron indított kampányt, a szolgáltató olyan kiadványokkal készül, amelyekben az óvodásokat mondókák segítségével, míg az iskolásokat csatornaőrző szuperhősökön keresztül ismertetik meg a csatorna megfelelő használatra vonatkozó illemtanával. A felsős és középiskolás korosztály esetében, kilépve a hagyományos keretek közül – a mai trendeknek megfelelően –, a mozifilmek látványos plakátjainak hangulatát idézik, Támadnak a zsírszörnyek! címmel.

A gyerekek számára készült online tájékoztatók tartalmilag nemcsak a tedd, ne tedd kéréseket tartalmazzák, hanem a népszerű tévhitekkel is foglalkoznak, megismertetve őket az alapvető folyamatokkal, így például képet kaphatunk arról, mi történik a sötét csatornákban.  A szakértők tippeket adnak arra is, hogyan szabaduljunk meg a hírhedt zsírszörnyektől.

A szolgáltató emellett a csapvízzel kapcsolatos tudnivalókat is összegyűjtötte, amelyekből megtudhatjuk, hogy nemcsak a legnagyobb kincsünk a víz, hanem a mindennapi szupererő titka is egyben.

„Szeretnénk, hogyha a gyerekek játékos formában ismernék meg ezeket a csatorna-illemtani szabályokat, illetve a csapvízzel kapcsolatos érdekességeket, a saját korosztályuknak megfelelően. Hiszen fontos, hogy ezek a mesék és történetek számukra is izgalmasak legyenek. Ennek tükrében születtek meg a tájékoztató kiadványaink is. Célunk, hogy a segítségükkel a mai gyerekek a jövő tudatos felhasználóivá váljanak, akik odafigyelnek majd a környezetükre” – mondta Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

 

A kiadványok az alábbi linkeken érhetők el:

Csatornaillemtani kisokosok: http://www.drv.hu/edukacios-kiadvanyok

Csapvízzel kapcsolatos kisokosok: http://www.drv.hu/edukacios-kiadvanyok1

Hogy felhívja a figyelmet a csatornahasználattal kapcsolatos tudnivalókra, a szolgáltató rádiókampányt is indított. Emellett egy animált videót is készítettek, amely kicsik és nagyok számára is könnyen értelmezhető. A tartalomban a csatornába juttatott háztartási hulladékok összessége egy gonosz lényként jelenik meg, aki folyamatosan növekszik a hálózatba beáramló szemét miatt.

A videó ezen a linken nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=1oqbM18AqjA

 

_________________________________________________________________________

A DRV Zrt.-ről

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 211 településen közel 617 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.