Családokra fókuszál a fejlesztésekkel Balatonlelle (vitorlazzitthon.hu)

Kétszáz millió forintos támogatásból felújítják a szabadstrandot Balatonlellén. A mintegy két kilométer hosszúságú partszakaszon egyebek mellett a vizesblokkokat korszerűsítik, valamint lecserélik a térburkolatot. A cél, hogy még színvonalasabb kikapcsolódást nyújtson a terület a családok számára.

Minden évben – több száz millió forintos pályázati pénz segítségével – korszerűsítik a város több pontját – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Balatonlelle polgármestere. Kenéz István kifejtette: az idei esztendőben a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán elnyert összegből a szabadstrandot újítják fel. A rekonstrukció keretében sor kerül a vizesblokkok cseréjére, a sétány burkolatának megújítására, valamint öltözők, kabinok létesítésére. Kenéz István kifejtette:  idén is számos kulturális programmal készülnek. Négy évvel ezelőtt teljesen felújították a szabadtéri színpadot, ahol a nyári időszakban nyolc hétvégén keresztül színvonalas koncerteket, előadásokat tartanak. Az idei esztendőben is neves előadókat hívnak a színpadra, a rendezvényparkban pedig – ahová a belépés ingyenes – a hétvégéken különböző programmal várják a látogatókat.

Kenéz István beszélt arról is: első sorban a családosokat célozza a település. Szerinte a Balatonon egyedülálló lidós-homokos tenderparti környezet a gyermekeknek adja magát, ugyanakkor egyre népszerűbb a Kishegy, ahol a gasztronómiára vágyó, vagy a borturizmus után érdeklődő vendégek találják meg számításaikat. A polgármester kitért arra is, hogy városukban is működik az egész éves Balaton koncepció, mégpedig a helyi vállalkozók összefogásának köszönhetően.