Családi kör és Köröcske: a Balatonkör mai, kisebb távjain is célba értek (fotókkal)

A jövőre jubiláló Balatonkör rendezvény nem csak a tókerülésért rajongó biciklisek népszerű eseménye, hanem azoké a családoké is, akiknek kisebb tagjai most ismerkednek a kerékpározással. Az ő futamaik, a Családi kör és a Köröcske ma zajlottak Zamárdiban és környékén.

A négynapos esemény kisebb távjait szórakoztató zenés bemelegítést követően teljesítették a versenyzők.

A 25 km-es Családi kör elnevezésű futam vasárnap délelőtt 11 órakor rajtolt és valamivel 13 óra után értek célba a versenyzők, akik között 4-5 évesek is önállóan tekertek saját kis biciklin:

A kora délután induló, 5 km-es Köröcskét számos család több kisgyerekkel együtt tekerte le, előtte azonban a Tekeredik a kígyó dalt és más énekeket együtt dalolva, eljátszva melegítettek be, melyet rendkívül élvezett a famíliák minden tagja :

Április 30-án, hétfőn a Bónuszkört teljesítik a résztvevők. A 32 km-es, hétvégét levezető táv rajtja 10 órakor lesz a zamárdi strand Kossuth utcai végénél. Erre a túrára külön kell nevezni, tehát ha már egy másik távra leadásra került egy nevezés, abban az esetben egy második kitöltésével (32 km-es táv kiválasztásával) lehetséges ezt megtenni. Az erdészeti és közúti aszfaltutat egyaránt magába foglaló útvonalon mindössze hat emelkedő van, melyek közül három az erdőben, három pedig visszafelé ad kihívást a résztvevőknek. Ezek határozzák meg a túra nehézségét. A szintkülönbség 360 méteres, a maximális meredekség pedig a 9%-ot is eléri egy szakaszon.