“Családbarát Szolgáltató hely” lett a művelődési központ Keszthelyen (TVKeszthely)

Két címet is elnyert a Goldmark Károly Művelődési Központ. Családbarát munkahely-pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza. A Goldmark Károly Művelődési Központ 2013-tól a cím birtokosa. A napokban azonban együtt nyerték el Családbarát Munkahely és a Családbarát Szolgáltató hely címet.

Kikerült a Balaton Színház jegypénztárának ajtajára a Családbarát Szolgáltató hely tanúsító védjegy, ami megkülönböztethetővé teszi a szolgáltató helyeket. Belépve is több jelzés igazolja, hogy kiemelt szerepet kap a családbarátság. Az intézmény, 2013-ban elnyerte el először  a Családbarát munkahely címet. Azóta minden évben újabb minősítéssel büszkélkedhetnek. Pár nappal ezelőtt két minősítésben is jól szerepelt a Goldmark Károly Művelődési Központ – tudósít a TVKeszthely.

Az új logók, a Balaton Színház különböző pontjain jelzik, hogy van egyfajta differenciálás és értékmérő rendszer a munkahelyek, szolgáltató helyek esetében.Csengei Ágota azt mutatta, hogy több új szolgáltatás igazolja a színházban is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a családokra. A minősítésért kiírt pályázatban a szolgáltatásokat igazolni is kellett. 2019 novemberében nyújtották be a pályázatot.

A minősítésben nem csak a családokkal, kismamákkal szembeni előzékenységet, az odafigyelést, hanem a családoknak szervezett programokat is értékelték. Családbarát Hely, mint munkahely és szolgáltató hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről lehet pályázni. Zala megyében a két védjegy egyidejű elnyerésére csak a Goldmark Károly Művelődési Központ volt jogosult.