Csak nyártól lesz teljesen járható a főút Révfülöp és Balatonszepezd között (welovebalaton.hu)

A welovebalaton.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy Balatonszepezdnél félútpályás lezárás van érvényben a 71-es főúton tavaly október óta, azaz már több mint fél éve. Az önkormányzatnál azt a tájékoztatást adták, hogy “az útlezárás oka a településen folyó csatornázási munka, amely előreláthatóan csak 2017 decemberében ér véget”.

A problémával kapcsolatos további érdeklődésre a hírportál azt a választ kapta, hogy valamikor június-júliusban, vagyis nyárra feloldják az útzárat.

Az önkormányzat honlapján látható a csatornázási munkálatok térképe, valamint információk a 300 millió forintos projektről: „Kivitelezőnek a munkaterület 2016. október 24-én került átadásra. […] a beruházás két ütemben valósul meg, I. ütem szerint a teljeskörű szennyvízcsatornázás befejezési határideje 2017. május 31., míg a II. ütem szerint a teljeskörű út-helyreállítási munkák 2017. szeptember 01. és október 31. közötti időszakban valósulnak meg.”

“Hétvégén Balatonszepezden jártunk, és a helyszínen azt láttuk, hogy a helyzet a biciklis forgalom szempontjából ennél is komolyabb. Ugyanis a Bringakörút Balatonszepezd és Révfülöp közötti szakasza több helyen is járhatatlanná vált az út menti földmunkák és csődepók miatt ” – szól a hírportál beszámolója, amelynek fotókat is közlő cikke itt olvasható. A felújítást vezető projektmenedzser azt ígérte, hogy a bicikliutat egy héten belül újra járhatóvá teszik.