Covid Cuvée született Hévízen a vírusmutációk ellen (zaol.hu)

A hévízi termelői piac vezetője, amit csak lehet, megtermel saját gazdaságában, így a család asztalára mindig kerül „hazai” zöldség, gyümölcs – és bor is. A 2021-es Covid Cuvée, ahogyan az üvegen olvasható: „a Pfizer, az AstraZeneca és a Sinopharm vaccinák házasításából” készült, de még beszédesebb a hátoldali ismertető, amelyben Benkő Lajos összefoglalta, hogyan hat(ásos) a CovidCuvée.

„A harmadik pohár növeli az immunitást, így a negyedik pohár után már védettek vagyunk. Amint a lakosság 80 százaléka elfogyasztotta az ötödik poharat, a korlátozások enyhíthetők, mivel a hatodik pohárnak köszönhetően a vírus már nem terjed tovább. Nyugodt vagyok és hiszem, hogy a hetedik pohár megoldja a problémáinkat, és nincs okunk félni a nyolcadik pohártól. A kilencedik pohár klinikai fázisa megerősíti, hogy az antitestek a tizedik pohár után már stabilak maradnak. A tizenegyedik pohár garantálja, hogy nem alakulnak ki új mutációk, így már nincs okunk kritizálni a tizenkettedik pohár ötletét”. 

A cuvée háromféle kék szőlőből készült, ám azt, hogy mik ezek, Benkő Lajos titkolta. Azt viszont elárulta: 15 éve kezdett borászkodni, ezzel a borral pedig öt éve ezüstérmet nyert egy bírálaton – írja a zaol.hu.

Benkő Lajos, amellett, hogy a hévízi piacot vezeti, motorozik, horgászik, gombászik – és mindent megtermel a családnak.  Nem értem azokat a nyugdíjasokat, akiknek bármire is van idejük – szögezte le. – Én is „nyugger” vagyok, de nekem soha semmire nincs.

A Covid Cuvée kereskedelmi forgalomban nem kapható: családi örömforrásnak készült.