Civilek juttatták rendőrkézre Balatonlellén a strandi tolvajt

A körzeti megbízottak 2020. július 2-án 12 óra 20 perckor a balatonlellei szabadstrandra siettek, mivel onnan bejelentés érkezett, hogy visszatartanak egy személyt, aki feltehetően lopott a strand területéről. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az 55 éves szegedi lakos bemászott egy a fürdőzők által üresen hagyott sátorba, és onnan készpénzt tulajdonított el – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor a pénz hiánytalanul meglett, amit a rendőrök visszaadtak a tulajdonosoknak. Az egyenruhások előállították a férfit a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol – szabálysértési őrizetbe vétele mellett – ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt indítottak eljárást.

 

A hasonló esetek megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

A legjobb védekezés a megelőzés. Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk, a parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéket, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el. A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat pedig egyszerűen hagyjuk otthon.