Civil Díj 2018 – Díjazzák a legjobb civileket (veol.hu)

A Civil Díj 2018 jelöltjeire április 13.-a éjfélig lehet voksolni itt. A NIOK Alapítvány a Civil Díj program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaz, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el. 

A civilek azok, akik tesznek az elesettekért, a jogvesztettekért, a náluk gyengébbekért vagy bárkiért, aki mások segítségével sokkal többre juthat. A civilek, akik idejüket, energiájukat olyan ügyekre áldozzák, amelyek mindannyiunknak fontosak.

A szakmai zsűri minden évben több kategóriában ítéli oda a Civil Díjat. A közönségdíjas szervezet kiválasztására pedig a közösségi portálon történő szavazás alapján kerül sor. A zsűri idén hét kategóriában oszt ki elismeréseket, melyek a következők: a legjobb civil akció, a legjobb kommunikációs kampány, a legnagyobb hatású projekt, a legsikeresebb érdekérvényesítési projekt, a legsikeresebb adománygyűjtés.

A legígéretesebb új szervezet kategóriában ott lesz a veszprémi Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület, míg a legjobb együttműködés kategóriában a tótvázsonyi Janka Tanya Nonprofit Kft. is. Bárányos Katalin fejlesztő pedagógus, a Janka Tanya egyik tulajdonosa elmondta, hogy céljuk a társadalomba való beilleszkedés elősegítése és annak támogatása. Autista és értelmi fogyatékkal élő munkatársaiknak olyan feladatokat keresnek, ami a munka világa felé irányul.

Együttműködnek a Hotel Bakony Tótvázsonnyal, a veszprémi Intersparral és a helyi önkormányzattal, ezek miatt az együttműködések miatt pályázhattak a díjra. Már azt óriási sikernek könyvelik el, hogy őket is kiválasztották és ott vannak a 33, Civil Díjra jelölt szervezet között, mert így sokan megismerhetik őket és a céljaikat – írja a veol.hu.

A díjkiosztó gálát április 17-én, a MagNet Közösségi Házban tartják Budapesten.