Bűnmegelőzési irodák nyíltak Zalában (kanizsaujsag.hu)

Bűnmegelőzési irodákat nyitott a nyári üdülőszezonra a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A kiemelt üdülőhelyeken, Zalakaroson és Keszthelyen működő irodákban július másodikától önkéntes diákok segítik a rendőrök munkáját.

A Zalakarosi Fürdő tavaly több mint 650 ezer vendéget fogadott, ezt a számot idén szeretnék felülmúlni. A fürdő biztonságos helynek számít, apró lopásokon kívül semmilyen bűncselekmény nem történt a területén tavaly nyáron, ezt az eredményt idén is megtartanák. – Augusztus végéig lesznek majd itt rendőrök, s ez nagyon sokat jelent a vendégeinknek, hiszen Zalakaroson és itt, a strandon még a legkisebb lopás sem nagyon nem szokott előfordulni. S ez a vendégeknek egy biztonságérzetet ad. Nagyon fontosnak tartom, hogy a diákok és a rendőrök is szolgálatukkal erősítik a vendégek biztonságérzetét – mondta Cziráki László, a fürdő vezérigazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan idén is 25 diák segíti majd a rendőrök munkáját Zalakaroson. – Azért tartjuk ezt fontosnak, hogy ott legyünk az emberek között, hiszen így a problémát egyszerűbben és azonnal tudjuk kezelni, talán még azelőtt, hogy bűncselekmény áldozatává válna valaki. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy felhívjuk a pihenni vágyók, a fürdőzők figyelmét arra, hogy a fürdőzés egy szabad dolog, de nem szabad elfeledkeznünk az alapvető biztonságról. Mind a vagyon, mind a saját életünk biztonságáról. Ezekre próbálunk meg rávilágítani, s ezekre szeretnénk felhívni mindenki figyelmét – fogalmazott Tóth László rendőr őrnagy.

A fiatalok a tolvajok módszereit bemutató szórólapot osztanak, illetve többen közülük kiválóan beszélnek idegen nyelveket, így a kommunikációban is fontos feladat hárulhat rájuk. – Mindig is fontosnak tartottam a fürdő védelmét, és nagyon jó diákmunkának is találom, nagyon jó csapatunk is van. Így én nagyon szívesen vállaltam el ezt a feladatot – említette Kucskó Ramóna.

Kedden Keszthelyen is megnyitották az ideiglenes bűnmegelőzési irodát, ott 18 éve segíti ez a kezdeményezés minden nyáron a közbiztonság javítását és a turisták tájékoztatását.