Budapesti gasztrovíkend balatoni éttermekkel (welovebalaton.hu)

Egy hétvégére beköltözik a legnagyobb fővárosi gasztropiacra a keszthelyi tokhal és a boglári “pulled ponty”.

Egy hétvégére Budapesten is belekóstolhatunk abba, mit tud a balatoni gasztronómia, mert február 24. és 26. közt a Belvárosi Piacon rendezik meg a Töltött Hold Gasztrovíkendet. Az eseményen részt vesz a veszprémi Chianti Étterem és a Baricska Csárda, a keszthelyi Paletta és a balatonfüredi Bistro Sparhelt is.

A Facebook-eseményből már azt is tudjuk, hogy a Chianti Étterem és a Baricska Csárda kínálatában vaddisznó ragulevest és préselt nyúlcombot kóstolhatunk.

A Bezerics Dani által vezetett Paletta bemutatja, mit jelent a Pulled Ponty szendvics, amellyel már vállaltan a nyári szezonra készülnek. Leírva tényleg jól hangzik: mákos császárzsemlébe füstölt boglári ponty hasalja, Korosajt krém, bébi spenót és marinált lilahagyma kerül barbecue szósszal együtt. Rájuk azért érdemes különösen figyelni, mert tavaly is Bezericsék csapata készítette el az Év Strandétele verseny győztesét.

A Sparhelt keszthelyi tokhallal, füstölt paradicsommal és bácshegyi kecskesajttal készül.

Az éttermek mellett lesz termelői vásár is, ahol házi szörpöt, kürtös kalácsot és kézműves csokibonbont is vehetünk majd. Akik pedig kedvet kaptak az otthoni főzőcskézéshez azok olajakat, sajtokat, szalámikat és kolbászokat is hazavihetnek a piacról.

Nem csak a Balaton kerül ki az asztalra, az egész országból érkeznek elismert vendéglátóhelyek, mint a debreceni IKON, a pannonhalmi Viator, vagy a bázakerettyei Bonne Chance.

(11:01)