Budapesti áron vehet ingatlant a Balatonnál (Hirado.hu)

Budapesti árakon kínálják az ingatlanokat egyes balatoni településeken. Siófok mellett Balatonlellén, Balatonföldváron és Zamárdiban is rekordáron kelnek el a házak és a lakások a déli parton. Nemcsak a használt ingatlanok, hanem az új építésűek iránt is magas a kereslet – hangzott el az M1 csatorna műsorában.

A siófoki ezüstparton 600-800 ezer forint/négyzetméter áron kínálják a lakásokat, amelyek nagyon kelendők, ugyanis már csak egy-két ingatlan vár gazdára – mondta el Kovács Zsolt, az egyik siófoki ingatlaniroda ügyvezetője.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a nagyobb kereslet leginkább a 25 és 35 millió forintot érő lakások felé irányul, de sokan keresnek luxus kivitelben megvásárolható ingatlanokat, amelyek 80 milliótól egészen 100 millió forintot is érhetnek.

A lakások általában már kulcsrakész állapotban vannak, amely fontos szempont a vásárlók részére, illetve a part közelsége és a panoráma is fontos az ingatlanok tekintetében – fogalmazott.

A vásárlók csaknem 90 százaléka magyarországi, de előfordul néhány külföldi vevő is, az ingatlanszakértők előrejelzései szerint a még nagyobb érdeklődés tavasszal indulhat el.