Búcsúztatják a nyarat Csopakon (veol.hu)

Méltóképpen fejeződnek be a nyári rendezvények a településen. A már hagyományos Csopak Napok a Fürdő utcai parkolóban lesznek.

Négy napon keresztül érdemes lesz a tóparti településre látogatni. A Csopak Napok szervezői most is változatos műsorokat állítottak össze, minden egyes korosztály megtalálja a kedvére való rendezvényt. A programsorozat augusztus 17-én, csütörtökön este negyed nyolckor kezdődik a megnyitóval – számolt be Kónyáné Orovecz Aliz kulturális szervező.

– Az ünnepélyes megnyitó után a Csopak Táncművészeti Egyesület lép fel, gyanítom, hogy most sem marad el a táncház, ismét bevonják a közönséget. Mindez arra is jó lesz, hogy a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjére megalapozzák a jó hangulatot. Másnap egy interaktív mesés előadás lesz, Muslinica Ica mustot készít címmel. A rendezvény meseszerűen mutatja be, hogyan történik a szüret, milyen rovarok élnek a szőlőben és a pincékben. Ezen a gyerekek és a felnőttek is jól érzik majd magukat. A péntek a Firkin zenekar koncertjével ér véget.

Persze a szervezők mindent elkövetnek, hogy a vendégek hétvégén is jól érezzék magukat. A Kaláka együttes koncertje után a lengyel testvértelepülés, a Ziemia Myślenicka Táncegyüttese lép fel. Az ünnepi szentmise a Szent István király katolikus templomban lesz vasárnap. Este fél héttől a Városok Falvak Szövetség tagtelepüléseinek néptánc bemutatóját tartják, őket Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara követi, majd Ambrus Tibor polgármester ünnepi köszöntője után a Rulett együttes zenél. A négynapos rendezvénysorozat látványos tűzijátékkal ér véget.