Breitbart: Jól érzik magukat az Ukrajnából menekült zsidók a balatonőszödi nyaralóban (mandiner.hu)

Az üdülő kóser étkezést, a Tórát érintő vitákat és külön női strand szakaszt kínál a menekülteknek.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség rabbija Yaakov Goldstein ukrajnai rabbi segélykérésére áprilisban azzal fordult a magyar kormányhoz, hogy biztosítson helyet az Ukrajnában dúló háború elől menekülő zsidóknak, ahol egy közösségben, biztonságban, együtt ápolhatják hagyományaikat, írja a Breitbartra hivatkozva a mandiner.hu.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség rabbija Yaakov Goldstein ukrajnai rabbi segélykérésére áprilisban azzal fordult a magyar kormányhoz, hogy biztosítson helyet az Ukrajnában dúló háború elől menekülő zsidóknak, ahol egy közösségben, biztonságban, együtt ápolhatják hagyományaikat, írja a Breitbart.

Így esett a választás az évtizedek óta kihasználatlan balatonőszödi üdülőre, amely most kóser étkezést, a Tórát érintő vitákat és külön női strand szakaszt kínál a menekülteknek. Goldstein rabbi gyönyörű, csendes, megnyugtató helyként írta le a helyszínt, amely segít az embereknek összeszedni magukat és megtervezni következő lépésüket. Az ukrajnai alapítású EMIH jó kapcsolatot ápol a nacionalista Orbán Viktorral, akit legutóbb az európaiak és nem-európaiak keveredésével kapcsolatos kijelentései miatt marasztaltak el – olvasható az amerikai lap cikkében a Mandiner szerint.