Bővítik a civilek házát Zalakaroson (zaol.hu)

Már javában folyik a fürdőváros civil házának bővítése, amelyet a közösségek jelentős aktivitása tett szükségessé.

A korábbi lakóépületből kialakított civil házat a közösségek kinőtték, ezért kerül sor a bővítésre, ami azt jelenti, hogy a meglévő ingatlanhoz egy új épületrészt építettek hozzá. Ez új oktató-foglalkoztató tér kialakítását is lehetővé teszi.

S mivel a meglévő épület magastetős, a tetőtér további hasznosítására is lehetőség nyílik. A bővítmény nyugati oldalához egy terasz is csatlakozik, ami azt jelenti, hogy összesen 177 négyzetméterrel nő a civil ház alapterülete. Emellett természetesen, a hozzáépítés környezetét is megújítják.

– Zalakaros közösségeinek egy közösségi térre lenne szüksége, ez azonban sajnos, jelenleg nem áll rendelkezésre – bocsátotta előre Novák Ferenc polgármester. – Ezért a csoportok a város több pontján működnek, a fiatalabbak (például a fúvósok, vagy a néptáncosok), akik még tudnak lépcsőn közlekedni, a strandfürdő tetőterében gyakorolnak. Az idősebbeknek (mint a Dalárda tagjai) viszont és azoknak, akik a város ezen részében laknak, jobban megfelel és könnyebben megközelíthető civil ház. Hála Istennek, Zalakaroson az idős generáció tagjai igen aktívak, ezért is döntött a képviselő-testület a civil ház bővítése mellett, amely 27 millió forintnyi forrásból valósul meg. Húszmillió forintot pályázaton nyertünk, a saját rész pedig hétmillió forint. A meglévő épület tetőterében irodákat és adminisztratív helyiségeket alakítunk ki, az további hatmillió forintba kerül majd. Rendbe tesszük a pincerészt is, amit raktárként lehet majd használni – mondta a zaol.hunak a település vezetője.

A cikk folytatása itt.