Borhetek a balatonfüredi Tagore sétányon (balatonfured.hu)

Balatonfüred legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválját augusztus 13- szeptember 3 között rendezik meg a Tagore sétányon. A borvidék legjobb nedűiből, harminc fajtából származó, közel háromszáz féle bor közül lehet válogatni.

 

A borosgazdák faházai a szokott helyen sorakoznak majd a Tagore sétányon. Augusztus 13-án a tervek szerint valamennyi borász kitelepül, a kereskedők néhány nappal később kezdik el az árusítást.
A vizes világbajnokság helyszínét elkerítő kerítést a masters versenyek lebonyolítása után eltávolítják, a versenyek alatt árusító helyi borászok konténereit pedig elszállítják, a többi elhelyezéséről még zajlanak az egyeztetések.

Az első árusító helyet, a hagyományoknak megfelelően az év füredi borásza kapja,  a további sorrendet sorsolás alapján döntik el. Ezúttal is csak a Balatonfüredi-Csopaki borvidék borászai vehetnek részt a rendezvényen, azok, akik megfelelő pontot értek el a városi borversenyen, és akik rendelkeznek füredi szőlőterülettel.

Csak palackozott borok kínálhatók, a rendezvény alatt többször ellenőrzik majd a minőséget. Borászatonként 6-10 féle bort lehet kóstolni, összesen mintegy háromszáz tétel közül választhatnak a vendégek. Idén sem lesz egységár, egy deci bor fajtájától, évjáratától és kínálójától függően 250 forinttól akár 600 forintba is kerülhet.

Szinte minden nap lesz koncert is a Kisfaludy Színpadon. Az esemény részletes programja itt olvasható.

A borászatok, borászok listája:Hudák Pince, Balogh Pince, Lídia Borház, Kálmán Pince, Szent Benedek Gimnázium borászata, Horváth Borház, Dobosi Pincészet, Gyukli Pince, Bökő János, Zelna Borászat, Piffáth Lajos, Söptei Pincészet, Béla és Bandi Borászat, Fodorvin Családi Pincészet, Koronczai Pince, Mészáros Pince, Figula Pincészet, Ódor József, Schieszl Borház, Csiszár Család Pincészete, Feind Lajos, Szabó és Fia Borpince, Koczor Pince, Lakatos Tibor, Ifj. Reitner Ferenc