Bor, Balaton, szerelem – új magyar vígjáték érkezik (index.hu)

Együtt kezdtük címmel új magyar generációs vígjáték érkezik a hazai mozikba. Botrányok törnek ki, a régi szerelmek újra fellángolnak, tehát megtörténik minden, ami egy tízéves érettségi találkozón megtörténhet. A szereplők között Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László is látható. A rendező Kerékgyártó Yvonne.

 

A történet kilenc fiatal életének alakulását mutatja be a gimnáziumi évek után.

A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, meg akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban

– idézi az index.hu a film leírását.

A Balaton-felvidék nemcsak háttérként funkcionált a forgatás során, a „magyar tengert” szinte a film egyik főszereplőjének szánták a készítők:

A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben a lehetőségekhez képest mégis ritkán láthatjuk. Az Együtt kezdtük című filmben viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból, és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt, ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek

– mondta Kerékgyártó Yvonne, a film rendezője. Hozzátette: a Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni. Elmondta, hogy az Együtt kezdtük jeleneteit 2021 nyarán és őszén a Balaton mellett, Budapesten és Londonban rögzítette.

A forgatókönyvet Boros O. István és Maruszki Balázs mellett A besúgó című sorozatból ismert Szentgyörgyi Bálint írta. Akadnak még hangzatos nevek a stáblistán, a filmzene felelőse ugyanis a Punnany Massif egyik frontembere, Felcser Máté.