Bonbonnal édesebb az élet (sonline.hu)

Orgona-, vagy gyömbérszirup is kerül Földes Csilla különleges bonbonjaiba. A balatonlellei kézműves cukrász most gyermeknapra és ballagásra készíti különleges édességeit – írja a sonline.hu.

Fotó: Kovács Tibor

A csokoládéolvasztó meleg ellenére igazi nagyüzem van ilyenkor Földes Csilla balatonlellei csokoládéműhelyében.

– A gyermeknap közeledtével nagyszülők, szülők keresnek, hogy szeretnék valamilyen különleges édességgel meglepni csemetéjüket, unokájukat – mondta el a kézműves cukrász. A gyerekeknek az idén egy bonbonválogatással készült, amelyben karamellás, kókuszos, mogyorós, mangós, mézes-gyömbéres szemek is találhatóak. – Egyre kedveltebbek a csokinyalókák, amelyekből fehér- és tejcsokoládést találtam ki kutyás, mickey mouse-os, vagy családot ábrázoló képpel díszítve – mutatta Földes Csilla a finomságokat.

Ballagásokkor a tanároknak, osztályfőnököknek szívesen ajándékoznak édességeket a szülők. Nyáron sokan bekopognak hozzá, hogy egy-egy kóstolóprogramon vehessenek részt. A táblás csokiból az idén a málnás ízesítésű a sláger a lellei műhelyben.

– Komoly harcot vívunk a gyártókkal a piacon, de az áremelkedések minket sem kerültek el. Az alapanyagok, a csomagolóanyagok is folyamatosan drágulnak – jegyezte meg Földes Csilla. Még szerencse, hogy a csokoládé szerinte sosem megy ki a divatból, s a vásárlók egyre tudatosabban keresik a minőségi alapanyagból készült kézműves édességeket.

A csokigyártó több tanfolyamot is tart a közeljövőben, a napokban egy Mallorcán élő magyar lány tölt nála három napot, hogy elsajátítsa a bonbonkészítés alapjait. Földes Csilla hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni, korábban gyerekruha-kereskedelemmel foglalkozott. Ősszel újra szeretné megmérettetni magát hazai és nemzetközi édességversenyen. Legutóbbi indulásakor bronz minősítést kapott pitypangkrémes bonbonja egy angliai világversenyen.

További képeket a csokiműhelyről a sonline.hu cikkében találhat.