Bölcsőde épül Balatonszentgyörgyön (TV Keszthely)

Több mint 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásból épül bölcsőde Balatonszentgyörgyön. Több mint 30 kisgyermek elhelyezésére lesz alkalmas az 500 négyzetméteres épület. A munkálatok már megkezdődtek, melyek várhatóan jövő őszre fejeződnek be.

Ünnepélyes keretek között rakták le az balatonszentgyörgyi bölcsőde alapkövét. Az intézmény megvalósítását már 2014 óta tervezte a település. Ehhez a beruházáshoz az egyház is felajánlotta területének egy részét azért, hogy a bölcsőde az óvoda szomszédságában valósulhasson meg. Az építkezés pályázati támogatásból jöhet létre – tudósít a TV Keszthely.

„A beadott pályázat, amikor sikeresen elbírálásra került és megnyertük, akkor tudtuk meg, hogy 330 millió forint támogatást kaptunk erre az intézmény megvalósításra. Itt közel 500 négyzetméter hasznos területről beszélünk. Két csoport, de maga az épület extrém szolgáltatásokat fog nyújtani.” 

– mondta el Farkas László Nándor polgármester.

A bölcsődére nagy volt már az igény. Ez az intézmény pedig ahhoz is hozzájárul, hogy minél többeket tudjanak elhelyezni a helyi oktatási intézményekbe. Erre ugyanis az önkormányzat külön okot is ad.

„2021-ben az önkormányzati testület megalkotott egy helyi rendeletet, ami szerint Balatonszentgyörgyön 2021 január elsejétől megszülető kisgyermekeket 1 millió forinttal támogatjuk. Ezt az 1 millió forintot letétbe helyezzük és azzal a kikötéssel adjuk majd át a 14. születésnapján, – illetve 14. életévébe, amikor elballag az általános iskolából -, hogy ideszülessen az a kisgyermek és végig a balatonszentgyörgyi intézményeket vegye igénybe.”

A munkálatok a héten kezdődtek meg, az intézményt az előzetes tervek szerint már jövő ősszel birtokba vehetik a gyermekek.