Biztonságos a strandolás Balatonalmádiban (veol.hu)

Életmentő készüléket, egy defibrillátort adományozott a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa képviseletében Kádár Krisztina elnök és Hartyánszky István kuratóriumi tag a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület részére, melyet Balogh Csaba, az egyesület elnöke vett át.

Ez a készülék évközben a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban teljesít szolgálatot vigyázva a diákokra, nyáron pedig áthelyezik a Káptalanfüredi nagy strandra, hogy ott még biztonságosabbá tegye a nyaralást, illetve pihenést az emberek számára – írja a veol.hu.

A defibrillátort Balogh Csaba, a Polgárőr Egyesület elnöke Csapó Sándor vízimentő polgárőrnek adta át a Káptalanfüredi Strand Vízimentő Szolgálatának használatra. Az átadáson jelen volt a balatonalmádi képviselő-testület tagja, Kajári Gyula valamint a strandreferens, Kovácsné Vörös Szilvia.

Az eszköz egy modern készülék, automatikusan működik, magyar nyelven ad utasításokat és gyermek újraélesztésére is alkalmas. Balatonalmádiban a Wesselényi és a Budatava strandon is van defibrillátor, így a város minden fürdőhelyén a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat a vendégek.