Biztonság és új lehetőségek a gyenesdiási strandon (zaol.hu)

Több mint 65 millió forint ráfordítással újult meg a nyárra a gyenesdiási Diási játékstrand – erről tartott tájékoztatót Gál Lajos polgármester a strand és a gyenesdiási szezon nyitórendezvényén.

 

A fejlesztések célja a szolgáltatások minőségének javítása volt, A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán több mint 43 millió forintot nyert Gyenesdiás, ezt önkormányzati önerővel  kiegészítve 65 millió forintos ráfordítást meghaladóan valósultak meg a munkálatok.

Az elmúlt szezonban sok gondot okozott a belvíz, emiatt több kritika is érte a fürdőhelyet, melyen szükségessé vált a magasítás, közel 40 centiméterrel.

– Feltöltöttük a területet, több mint négyezer köbméter földdel és két hektárt füvesítettünk újra. A strand keleti oldalán új, csúszásmentesített napozófelületet alakítottunk ki. A parkoló felújításával szeretnénk egy korszerű, továbbra is ingyenesen használható helyet biztosítani az idelátogatóknak – sorolta a szezon újdonságait Gál Lajos polgármester. Hozzátette: új árnyékolók kerülnek a területre, bővítik és felújítják a sportpályákat, új játékeszközök és animációs programok is várják a családokat.

Egy tavalyi vihar során megsérült szociális blokkot is újjáépítenek. A még folyó munkálatok néhány napon belül befejeződnek.

A strandnyitón a polgármester elmondta azt is, hogy a településen -mint már évek óta nyaranta – a helyiek mellett most is segítik a köz-és közlekedésbiztonság fenntartását  távolabbról érkezett vendégpolgárőrök.