Bizonytalan az idei balatoni fesztiválszezon (sonline.hu)

A koronavírus-járvány miatt számos helyi rendezvényt le kellett mondani, de a nagy hagyományos balatoni fesztiválok sorsa még nem dőlt el. A balatonboglári szüreti fesztivál is ilyen, amely minden évben rengeteg embert vonz.

Augusztus 20-ára tervezi a szervező a szüreti fesztivált Balatonbogláron. A kormányrendelet hatályától is függ, de a szervezést napirenden tartják, amíg az nem módosul. A járványhelyzet miatt át kell gondolni az idei kiadásokat is.– mondta el a sonline.hu-nak Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere.

A másik nagy boglári rendezvény a Bábel Sound, amelyhez az önkormányzat a helyszínt biztosítja. Erről Mészáros Miklós azt mondta: a területhasználati kérelmet támogatta a város, tehát, ha jogi akadálya nem lesz, megtartják a világzenei fesztivált júliusban. A pünkösdi Métafesztivál azonban a koronavírus áldozata lett.

Fonyódon is kivárnak a fesztiválok szervezői, itt augusztus 13. és 16. között lenne a Rock Balaton fesztivál, a Retro Balatont pedig július 31. és augusztus 1. között tartanák. Az utolsó pillanatig kivárunk – mondta Posza Róbert, a fesztiválok egyik főszervezője. Bíznak benne, hogy a nyár közepén elindulhat a szezon és a rendezvényeket is megtarthatják és azt is remélik, hogy az esetleges szigorításokra kapnak időt felkészülni.

A Balaton Sound szervezői is úgy készülnek, hogy lesz parti a szabadstrandon. A Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton szervezőit is bombázzák a rajongók aggódó kérdéseikkel. Ezért nemrég közleményben nyugtatták meg őket, hogy nem tervezik a fesztiválok elhalasztását.

“Arra készülünk, hogy augusztus 18-tól öt napon át újra Zamárdiban találkozunk a nyolcadik Strand Fesztiválon – olvasható a sonline.hu-nak eljuttatott válaszukban. Számukra elképzelhetetlen, hogy elmaradjon az esemény, de ha hatósági döntés születne erről, a jegyek árát visszatérítik. A rajongókat megnyugtatták, jelenleg is zajlanak az egyeztetések a programokról és készülnek a nyitónap bejelentésére is.