Bizonytalan a bezárásra ítélt zánkai szakiskola diákjainak és tanárainak sorsa (hvg.hu)

A hvg.hu információi szerint szeptembertől már biztosan nem lesz tanítás a zánkai Erzsébet-tábor területén működő Egry József Szakgimnáziumban. Ez nemcsak a jelenlegi, mintegy 150 diák (és szüleik) számára jelent problémát, hanem azoknak is, akik ide jelentkeztek középiskolába.

A tervek szerint a zánkai Erzsébet-tábort 2020-ra teljesen felújítják, az iskolát pedig bezárják. Az még nem dőlt el, hogy az itt tanulók és tanáraik együtt kerülnek-e át egy másik intézménybe, vagy szétosztják őket több iskolába.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a most felvételizők ugyanoda kerülnek majd, ahova a mostani tanulókat és a tanári kart is áthelyezik. Szerinte közös megegyezéssel lehet szerződést módodítani, ezért azt tanácsolja az érintetteknek, hogy kérjenek egyeztetést a fenntartó képviselőjétől – illetve, ha van, forduljanak a szakszervezethez.

Palkovics László, az iskolát fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere az RTL Klubnak azt mondta, senkinek az érdeke nem fog sérülni az iskolabezárás kapcsán.

Az RTL Klub megkereste az iskola fenntartóját, hogy szerintük mi garantálja, hogy minden itt tanító pedagógusnak lesz munkája ősztől, és mi lesz azokkal a tanulókkal, akik csak ezt a szakgimnáziumot jelölték meg a felvételinél, de egyelőre nem kaptak választ.

Pár napja az Egry József Szakgimnáziumban több órás szülői értekezletet tartott Vellai László Gábor igazgató, valamint az illetékes Szakképzési Centrum egyik vezetője. Az értekezlet időpontjában az iskola épületénél nagy számban felvonultak a zánkai tábort őrző Valton Security biztonsági őrei, valamint a tábor bejáratánál a szülők rendőrautót is láttak – írja a hvg.hu.