Bizakodók a balatoni vendéglátók (hirtv.hu)

Az éves állásokkal, nyugodt és kiszámítható munkakörülményekkel könnyebb szakképzett dolgozót találni, de szezonális munkára továbbra is nehéz, ami a balatoni vendéglátást jellemzi. A szektor vállalkozói azonban bizakodók és az elmúlt évekhez hasonlóan jó turisztikai szezont remélnek idén is.


Bár még messze a nyári főszezon és a turistadömping, a Balaton minden évszakban vonzza a vendégeket. A forgalom időjárás függvénye is – mondta egy fonyódi étterem-tulajdonos.

Azonban programokkal nemcsak a főszezonban lehet a Balatonhoz csábítani a turistákat. Ráadásul a kiemelt időszak is egyre kitolódik a különböző rendezvényeknek köszönhetően. Több szolgáltató pedig már egész éves nyitva tartással várja a vendégeket. Ezere a helyekre könnyebb is szakképzett munkaerőt találni, mondta a balatonlellei yacht-club ügyvezetője.

Szakképzett munkaerőt legnehezebben a csak szezonálisan nyitva tartó vendéglátóhelyek találnak. Aki megteheti, szállással és teljes ellátással is csábítja a főszezonban a munkavállalókat a Balatonra – írja a hirtv.hu.