Bicikliút épül és parkolókat alakítanak ki Balatonfűzfőn (veol.hu)

A parti sétánnyal párhuzamosan nyárra csaknem 750 méteres szakaszon épül kerékpárút a településen.

A fejlesztésre 199,1 millió forintot nyert el az önkormányzat európai uniós pályázaton. A pénzt a város a parti sétány és kerékpárút továbbfejlesztésére költi, mondta el Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense. Hozzátette, a beruházás tartalmazza új kerékpárútszakasz építését, közel ötven új parkoló és az ahhoz kapcsolódó közvilágítás kialakítását, valamint a meglévő Kerékpáros Információs Pontban a szervizszolgáltatások bővítését.

Az új kerékpár­út a Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője és a Sirály utcai étterem között épül ki a parti sétánnyal párhuzamosan 749 méter hosszan.

A Sirály utcától a Marina-Fűzfő kikötőhöz közel 50 méteres út épül, és a vitorláskikötő közelében 21 új parkolót alakítanak ki. Ide az elektromos autók töltésére alkalmas berendezést is telepítenek, míg a bicikliseket egy új, 22 férőhelyes kerékpártároló szolgálja ki.

A szörfcentrumnál – a Fövenyfürdő melletti területen – szintén kiszolgálóút épül, és 23 parkolót alakítanak ki. A fejlesztés részeként a Fövenyfürdő büfésora melletti utat leaszfaltozzák, itt öt új parkolót, valamint húsz kerékpártámaszt létesítenek.

A beruházás várhatóan július végére készül el – tudta meg a veol.hu.