Biblioterápiás sorozat indult Hévízen (zaol.hu)

Megkezdte második évadát a Titokmondó a hévízi könyvtárban: terápiás beszélgetések önismereti csoport, melyhez bárki csatlakozhat. A foglalkozások ingyenesek.

 

A Titokmondó beszélgetéseket Fleisch Edina biblioterapeuta vezeti, aki tavaly indította el a foglalkozásokat. Idén már e végzettség birtokában folytatja a sorozatot.

– A biblioterápia irodalommal való gyógyítás. Én nem gyógyító, hanem terapeuta vagyok, aki segíti a gyógyítási folyamatot. Különböző irodalmi művekkel, szövegekkel dolgozunk. A szépirodalomtól: a versektől, regények részleteitől kezdve a dalszövegek, szakcikkek, glosszák, bármi, ami a lélekre hat, nagyon hasznos tud lenni a beszélgetéseink során. Igyekszem mindig olyan témát hozni, ami a közönségnek a legkedvesebb lesz és amelyekkel a lelkünkben lévő problémákat, elakadásokat, a különböző vágyakat, örömöket, élményeket ki tudjuk fejezni és segíteni tudjuk feldolgozásukat – mutatta be a módszert Fleisch Edina biblioterapeuta.

Hasonlóan az előző évadhoz, a mostani sorozat nyitóprogramján is az önismeret állt a középpontban.

– Ez nem előadás, hiszen a jelenlevők beszélnek saját magukról, az érzéseikről, mindarról, ami bennük van. Ma Ágai Ágnes: Kamaszságok verseit hoztam el. Ezekkel nagyon sok mindent át tudunk beszélni, sok mindent meg tudunk mozgatni. A versek mellett vannak olyan apró feladatok, melyekkel mindenki könnyebben bekapcsolódik a csoportba és meg tudja magát mutatni valamilyen módon- árulta el a biblioterapeuta.

Nők, férfiak, fiatalok és idősek: tehát bárki bekapcsolódhat a tíz alkalmas sorozatba. Bár a foglalkozások egymásra épülnek, de az is részt vehet a következőn, aki nem volt ott az előzőn. A következő esemény november második keddjén lesz.