Bezárták a kiskaput – vége az üzletszerű horgászatnak

Az eredeti ár kétszereséért váltható a második területi horgászjegy egy tavalyi MOHOSZ  határozat alapján. A szigorítás a Balatonra is érvényes és azokat a horgászokat érinti, akiknek betelt a 100 darabos éves kvóta és második éves területit váltana.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. felé több horgász is jelezte,  hogy már május derekára-végére elérte a 100 db-os kvótát, amit a balatoni éves jegyével megtarthat a darabszám-korlátozás alá eső halfajokból. Számukra a második területi jegy az eredeti ár kétszereséért váltható meg- olvasható a társaság hivatalos oldalán, a balatonihal.hu-n

A MOHOSZ választmányának határozatával a társaság is egyet ért. Indoklásuk szerint, aki saját maga és családja számára étkezési célból viszi haza a zsákmányát, annak elegendő éves szinten a 100 db darabszám-korlátozással védett („nemes”) hal. Akit azonban bármely más cél vezérel, azt nem szeretnék támogatni ebben a tevékenységében.

Szintén változás a korábbiakhoz képes, hogy harmadik jegy váltására nincs lehetőség.

A Balatonnál június 15-én véget ért a harcsát és a compót védő fajlagos tilalmi idő és feloldották a Keleti-bozót-csatornára a Nyugati-övcsatornára idén bevezetett általános horgászati tilalmat. A kősüllő esetében még egy hónapig szükséges önmérsékletet tanúsítaniuk a horgászoknak.