Bezárt a keszthelyi bűnmegelőzési iroda (zaol.hu)

Hét hetes működés után bezárt a Balaton-parton működő, keszthelyi bűnmegelőzési iroda. Mint minden szezonban, idén is középiskolások láttak el szolgálatot, s munkájukkal sokat tettek a közbiztonságért. A keszthelyi önkormányzat anyagi támogatásával, a rendőrség szakmai irányításával működő szezonális bűnmegelőzési irodában 42 fiatal dolgozott, váltásban.

– Időjárás függvényében járőröztünk. Ha sokan voltak a strandon, ott tettünk néhány kört, a bevásárlóközpontokhoz is elmentünk biciklivel, körbejártuk a Helikon parkot és a Fő teret. Arra kellett figyelnünk, ne történjenek lopások, legyenek felhúzva az ablakok az autókban és ne hagyjanak bent értéktárgyat – idézte fel az irodában dolgozó Varga Anna.

Dr. Horváth István, keszthelyi rendőrkapitány értékelte az iroda munkáját.

-Az alkalmi lopások száma néhányra redukálódott, de ez így van már jó pár éve. Az iroda léte ennek a térségnek a közbiztonságát erősen garantálja – mondta el dr. Horváth István. A diákok munkájáért a Polgármesteri Hivatalt képviselve Nikla Gabriella igazgatási ügyintéző is köszönetet mondott. Az irodában elvesztett tárgyakat – köztük több mobiletelefont, bankkártyát -adtak le megtalálóik, s így vissza tudtak kerülni tulajdonosaikhoz. Sokan útbaigazításért fordultak a fiatalokhoz. A diákok több esetben elsősegélyt is nyújtottak – írja a zaol.hu.