Bezárhatják az omegás Benkő zamárdi mulatóját (borsonline.hu)

Túl hangos Benkő Lászlónak és fiának a tizenegy éve működtetett PartyFészek nevű mulatója – véli a zamárdi önkormányzat. Emiatt nem kívánják meghosszabbítani velük a bérleti szerződést. Benkőék feljelentéssel válaszoltak – a borsonline.hu közlése szerint.

Benkő László és Balázs szíve csücske a Balatonparti mulató, nem véletlenül: az ott töltött tizenegy év alatt több mint nyolcszáz koncerttel örvendeztették meg a vendégeket. Az emberek csakúgy özönlöttek a pubba, családok élvezték a színházi bemutatókat és gyerekek mókáztak az általuk szervezett nyári táborokban. Mindennek most vége. A zamárdi önkormányzat úgy döntött, megszünteti a PartyFészek működését, és kötelezi Benkőéket arra, hogy lebontsák az épületet, mert szerintük hangosak.

– Az önkormányzat egy megbízottja kiment a helyszínre megmérni a hangerőt, a jegyzőkönyvbe pedig azt írta, hogy a Party­Fészek egyik illetékese is jelen volt a méréskor. Ez nem igaz, ezért feljelentést tettünk okirathamisítás miatt – kezdte lapunknak Benkő Balázs, majd átvette a szót az ügyvédjük, dr. Kós Krisztián, hogy részletesen elmondja, mi is történt pontosan.

– A vendéglátóegység önkormányzati területen helyezkedik el, bérleti szerződés formájában adták ki határozott időre. A meghosszabbítást attól tették függővé, hogy semmi probléma nem léphet fel, és a zajszint nem haladhatja meg a megengedett határértéket. A zajszakértő megállapította, hogy átlépték a határt, ám az általa írt okiratban valótlan tényt közölt. Ügyfeleim léptek, és a rendőrséghez fordultak, büntetőeljárás indult az ügyben – mondta az ügyvéd.
És, hogy ez mit is jelent pontosan? Benkőék csak remélik, hogy visszaszerezhetik a mulatójukat.

– Az önkormányzat megalapozatlan döntést hozott, ez biztos! – kezdte Benkő. – Reméljük, ez csak egy rossz álom, és idén nyáron ismét ott zenélhetünk!

A borsonline.hu megkereste Za­márdi város önkormányzatát, és a Siófoki Rendőrséget is, de lapzártájukig nem érkezett válasz -írják.

 

Tilla kiáll a PartyFészek mellett

Tilla szerint a Party­Fészket vétek lenne bezárni, mert igazi közösségi hely, ahová családdal is lehet menni.

– Minden korosztályt kielégítő helyről van szó. A gyerek tud ott csúszdázni, játszani, lehet strandolni, mivel a parton van, színházi estek vannak, koncertek, szóval igazi nyári hely. A gyerekkori emlékek miatt sokat járunk Zamárdiba. Olyankor mindig megfordulunk az említett helyen. Egyszerűen nem értem, kinek szúrja a szemét, mert a szabadstrand közepén van, ahol még lakóházak sincsenek mellette. Zamárdiban még fesztivál is szokott lenni, az nem hangos? Akkor ennyi erővel azokat is be kellene záratni.