Bezár a vonyarcvashegyi Lidó Strand, házikarantéban a két helyi fertőzött (zaol.hu)

A Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata friss közleményt adott ki a vészhelyzet kapcsán, melyben az áll, hogy bezárják Lidó Strandot a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében.

A játszótereket is lezárják, körbeszalagozzák. A lakosság érdekét szolgáló döntés visszavonásig érvényes, addig a játszóterek nem látogathatók – adta hírül a Pali Róbert polgármester, amiről a zaol.hu számolt be.

 

Amiért az alábbi döntéseket meg kellett hozni:

– Vonyarcvashegyen két személynél mutattak ki koronavírusos megbetegedést, ők házi karanténban tartózkodnak.

– Hatósági határozat alapján, jelenleg megfigyelési karanténban 7 személy van a településen, ők külföldről tértek haza.

 

Akik külföldről tértek haza vonuljanak házi karanténba!

A polgármester felhívja ismét a figyelmet arra, hogy akik külföldről tértek haza vonuljanak házi karanténba. Aki a karantén szabályait megsérti az a büntetőjogi felelősségen felül közigazgatási szabálysértést követ el, amely 30.000.- Ft-tól 5.000.000.-ft-ig terjedő egészségügyi bírságot vonhat maga után. Mindannyian tudjuk, hogy a leginkább veszélyeztetett réteg, az idősebb korosztály, szüleink, nagyszüleink, ezért az ő segítésük érdekében várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik a bevásárlásban vagy egyéb módon tudnának segítséget nyújtani – áll a polgármester közleményében.

 

Vonyarcvashegyen a segítségnyújtók elérhetőségei:

Amennyiben Ön segítségre szorul vagy ismernek más lakót, azt is legyenek szívesek tudassák velünk. Jelentkezni az alábbi lehetőségeken lehet: Munkaidőben: +36 83/348-033/15 mellék

Munkaidőn kívül: +36 83/348-253

Mobil: Dorogi Erika, igazgatási ügyintéző: +36 30/463-2548