Bezár a balatonfüredi Mór24 étterem (Telex)

Bezár, pontosabban a jelenlegi formájában búcsúzik a Bib Gourmand-minősítéssel rendelkező, balatonfüredi Mór24 étterem.

 

„2020 nyarán, amikor belevágtunk életünk talán legnagyobb kihívásába, szerelemprojektjébe, ősz hajszálaink és nevetőráncaink első számú megszaporítójába, még fogalmunk sem volt, hogy 3 év múlva mennyire nehéz lesz kimondani, amire most készülünk. Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké. A MÓR24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek” – írják Facebook-bejegyzésükben a balatonfüredi étterem tulajdonosai.

Bár idén egyetlen új magyar étterem sem kapta meg a legrangosabb gasztronómiai minősítést, a Michelin-csillagot, mások mellett a Mór24 is megtartotta a Bib Gourmand-jelölését. Az étterem tulajdonosai posztjukban azt írták, lesz majd folytatás, és jelentkeznek. „Tartsátok rajtunk a szemeteket, mert azt megígérhetjük, hogy amikor eljön az ideje, a folytatásról mindent megosztunk veletek!” – írták.

A Mór24 tulajdonosai a Telexnek korábban azt mondták, az a fontos, hogy mit tesznek a tányérra, milyen újfajta táplálkozási szemléletet adnak a hazai vendéglátásnak, hogyan nyúlnának újra a magyar ételekhez.

Az étterem már csak az október 13-i és 20-i hétvégén van nyitva, asztalt e-mailben kell foglalni.