Elkapták a mentőautót Siófokon kifosztó tolvajt

Elkapták a Siófokon mentőautóból értékeket ellopó férfit  –  Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Mint arról a város honlapja korábban hírt adott, egy betegellátás miatt leparkolt mentőautót fosztottak ki április 23-án a Rét utcában. Táblagépet és egy iratokat, pénzt és személyes dolgokat tartalmazó övtáskát tulajdonítottak el. Siófok önkormányzata 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. Egy 35 éves helyi férfi volt a tettes.

 

Az eljárás adatai alapján 2020. április 23-án éjfél körül történt a lopás. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. május 6-án elfogtak, és előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A rendőrök a 35 éves helyi lakost lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. J. Attila a vallomása során beismerte és megbánta tettét.

Akkora társadalmi felháborodást váltott ki az eset, hogy Siófok önkormányzata 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak a részére, aki az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval szolgál.

A hirbalaton.hu információi szerint a nyomozók maguk jutottak el a tettesig, így a városnál maradhat a félmillió forint.