Benépesült a gyenesdiási Lidó strand

Szeptemberben is van élet a gyenesdiási Lido strandon. Nem a turisták népesítik be a fövenyt, hanem munkások vették át a területet a strandolóktól  – elkezdődött a strandfelújítás, az érintett partszakasz munkaterületté vált .

A partra jutás a strand hátsó, gazdasági bejáratán keresztül biztosított, így a strand hídtól keletre eső része látogatható marad- tájékoztat a település a honlapján.

A fejlesztés részeként új pénztárépület épül, beléptető rendszert alakítanak ki és webkamerákat telepítenek. Megújulnak a strandi közművek (víz, szennyvíz és áramhálózat).  Megszépül a strandon található híd és a strandi utak és kialakítanak a strand hangulatához illően  egy strandi vízi tanösvényt, úgynevezett Kneipp pontot

A fejlesztés annak a pályázati programnak a része, amely közel 2 milliárd forintot biztosít  a  Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül balatoni strandok fejlesztésének támogatására. 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén.

A  pályázatra a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban levő, fizetős strandok jelentkezhettek, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabadstranddal renelkezik.