Bemutatják a modellértékű régiómárka-koncepció alapján készült BalatonBort

BalatonBor 2017 Premier: az első régiós bormárka harmadik évjáratát mutatják be április 26-án, délután 3 órától a fővárosban. A 2015-ös évjárattal debütált brand a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közösségi terméke. A példát folytatva Egerben és Villányban is borvidéki márkát építenek.

 

Az egységes BalatonBor dizájnnal megjelenő palackokba idén a tavalyinál több, 28 borász tölthette le Olaszrizlingjét, akik megfeleltek az előírt feltételeknek és akiknek bora kiállta a vakkóstoló próbáját. A névsort a premieren árulják el, ahol a sajtó képviselőinek kóstolót is rendeznek a borokból, majd nyilvános kóstolás veszi kezdetét sétálójegyekkel. (Helyszín: Manna Euthentic Lounge, Budapest, Palota út 17.)
Az idei premierre két olyan borvidék képviselőit is meghívták, ahol hasonló közösségi márkaépítésbe kezdtek. Áprilisban kerülnek piacra RedY közös névvel az első villányi bisztróborok és EgerBor néven szintén egy jó ivású, friss, gyümölcsös és trendi vörösborral rukkolna ki több ismert egri borász. A balatoniak a mai sajtótájékoztatón a hazai borpiac és az ágazat jövőjére nézve fontosnak ígérkező közös bejelentésre is készülnek.

A Balatoni Kör idén nyárra saját gasztrotérképet készít, amit szintén bemutatnak a mai eseményen, ahol először lesz kóstolható a füredi Bergmann cukrászat BalatonBor fagyija.

A BalatonBor nemcsak a trendiség új szimbóluma a hazai borpiacon, hanem létrehozásával a két egyesület a Balaton körül gazdálkodók piaci helyzetének javítását is fontos célnak tekintette. Az összefogást szimbolizáló termék hosszú távon egy alulról szerveződő régiós integrátori rendszer előmozdítását szolgálja, végső soron pedig a balatoni szőlők megújítását, a borok számára stabil hazai és külföldi piacok kiépítését, a tó körüli termőterületek megnövelését – olvasható a brand-alkotók közleményében.

2018-ban 44 jelentkező közül Fiáth Attila vezetésével egy Origó-típusú vakkóstolón választották ki azt a 28 termelőt, aki idén lepalackozhatta saját BalatonBorát.

A szabályrendszer részletes leírása: https://balatoni-kor.hu/hu-HU/BalatonBor

 

Rendezvény részletei:

15-17h: sajtótájékoztató és zárt körű kóstoló (kérjük, részvételi szándékát mielőbb jelezze!)

A rendezvényt, illetve sajtóeseményt megnyitja: Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes

A sajtótájékoztatón felszólal:

Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke

Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke

Kardos Gábor, Balatoni KÖR szóvivő

A BalatonBorhoz hasonló két új régiós brand, az EgerBor és a villányi RedY bisztróbor képviselői

17-21h nyilvános sétálókóstoló.