Belülről kezdett égni egy fa Siófokon (likebalaton.hu)

Egy fűzfa belsejéből egyszer csak ömleni kezdett a füst Siófokon, az Aranyparton. A tűzoltók megállapították, hogy korhadt a belseje, ezért jobbnak látták kivágni a fát – írja a likebalaton.hu.

Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságpart

A siófoki tűzoltókat egy ritkán előforduló, ám nem veszélytelen esethez is riasztották a minap. Egy odvas fűzfa belsejében keletkezett tűz Siófokon, a Csúszda utca végén, közel a szabadstrandhoz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nappal keletkezett a tűz, így a közelben dolgozók azonnal reagálni tudtak a meglepő jelenségre. Többen pedig le is fotózták a nem mindennapi látványt.

– A siófoki hivatásos tűzoltók megpróbálták eloltani a fa belsejében lévő tüzet, de mivel annyira korhadt volt a fűzfa, és már meg is volt dőlve, ezért a további károkozás elkerülése érdekében a kivágás mellett döntöttek – mondta a likeBalatonnak Török Sándor tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője

Mivel a fa a büfésor előtt állt, ezért a közeli épületek és a közlekedők biztonsága érdekében fentről kezdték el ledarabolni ágait a tűzoltók, majd ezután következett az izzó részek eltávolítása.

Nem lehet fényt deríteni a tűz keletkezésének okáról. Akkorra már a déli partot megtépázó vihar is elmúlt, tehát nem a villám csapott a fába. Szakemberek szerint egy ilyen száraz, korhadt növény esetében nem kell sok hőforrás, hogy meggyulladjon.

A teljes cikk fotókkal itt található.