Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba (mti/hirbalaton.hu))

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba vasárnap, a holttestét Balatonlelle partjára sodródva találták meg. A fiatalember társát a vízirendőrök mentették meg – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.


Méhes Dóra emlékeztetett arra, hogy vasárnap a feltámadó viharos szélben mintegy 50 embert kellett kimenteni a Balatonból.
A szóvivő elmondta: a vízirendőrök Balatonlellénél, a parttól távol segélykiáltást hallottak, majd odaérve kihúztak a vízből egy 20 éves fiatalembert, akinek a társa már elmerült.
Az MTI úgy tudja, hogy a fiatalok labdáztak a vízben, amikor a viharossá váló déli szél besodorta labdájukat a tó közepe felé. Mindketten utánaúsztak, de a visszatéréshez az erősen hullámzó vízben nem maradt elég erejük. Egyikük elmerült, mielőtt megérkezett volna a segítség. Az eltűnt fiút hiába keresték, a holttestét hétfőn délelőtt sodorta partra a víz.

A hirbalaton.hu értesülései szerint Somogy megyei fiú az áldozat. Meglehet, hogy a fiúk még első fokú viharjelzés idején indultak fürödni és labdázni, de a tragédia idején már másodfokú viharjelzés volt érvényben. (Másodfokú viharjelzés idején fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni – a vitorláshajók kivételével.)