Békés, politikamentes demonstrációt szerveznek a turizmus megmentéséért (szeretunkutazni.hu)

A turisztikai szektor munkahelyeinek megtartásáért, békés figyelemfelhívó akciót szerveznek szeptember 11-én, pénteken 15 órától 20 óráig. A Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook-csoportja szervezi a békés demonstrációt, melyre már több ezren jelentkeztek – írja a szeretunkutazni.hu. Tilos lesz a politizálás.

 

Az előzetes tervek szerint 15 órakor a Budapest, X. kerület, EXPO Congress Hotellel szembeni parkolónál (1101-Bp. Expo tér 2.) találkoznak azok, akik a turizmusban közvetlenül szorosan érintettek: autóbuszos vállalkozók, autóbuszvezetők, idegenvezetők, utazási irodák tulajdonosai és alkalmazottai, hajós utaztatás szektora, rendezvény szervezők, szállodaipar dolgozói, légiközlekedésben dolgozók.

Innen együtt vonulnak az autóbuszokkal és a személyautókkal a Hősök terére, felvéve a gyalogosan érkezőket.

A Hősök terén 16 órakor találkoznak azokkal, akik a turizmushoz csak közvetett módon kapcsolódnak, illetve a támogatókkal és a szimpatizánsokkal is. A helyszíni eseményt követően közösen folytatják az autóbuszos felvonulást a további útvonalon.

Részletes útvonalterv és további információ:

https://www.facebook.com/events/1408431639348876/?active_tab=about

A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy a demonstráció teljes ideje alatt figyelembe kell venni a kormány által előírt aktuális járványügyi szabályokat, a szájmaszkot ne felejtsük otthon!

Az esemény békés, ezért TILOS: mindennemű nyílt vagy burkolt politikai tartalom felbujtó jellegű kinyilvánításától elzárkózunk a demonstráció ideje alatt;
akár csak szóban hangosan bekiabálva, vagy írásosan bármilyen ruházaton, szájmaszkon netán transzparensen, ideértve az egységes (bármelyik párt által használt propaganda) színezetű ruházat viselete is!!! Tehát semmilyen politikai állásfoglalás toborzó jellegű kinyilvánítása NEM elfogadott!! – figyelmeztetnek a szervezők.