Bejelentették a jövő évi Művészetek Völgye első fellépőit (turizmus.com)

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja jövőre július 19. és 28. között vár mindenkit Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, nyolc fellépő kilétére pedig már fény is derült.

A Művészetek Völgye több mint három évtizede kínál izgalmas művészeti seregszemlét a nyár 10 napjára – legyen szó szinte bármilyen művészeti- vagy éppen zenei műfajról. A Panoráma Színpad a fesztivál legnagyobb tere, ahonnan nemcsak a zenészek számára pazar a kilátás, a színpad ugyanis Kapolcs egyik legmagasabb pontján áll és az évek során a könnyűzenei élet színe-java megfordult már itt – írja a turizmus.com.

Jövőre sem lesz másként: már biztosan fellép a Bagossy Brothers Company slágereivel, megtáncoltat mindenkit a Parno Graszt, az Elefánt és a 30Y pedig új lemezeikkel térnek vissza. A fesztivál legnagyobb színpadán elsőként láthatjuk a Platon Karataev zenekart, akik szintén új dalokkal vágnak majd neki a nyárnak és szintén itt lép fel Beton.Hofi is. A rapper ezúttal zenekari kísérettel érkezik a koncertre. Idei „völgyes” debütálása után a közönség kérésére ezúttal is érkezik majd a Bëlga és a Punnany Massif is. És ez még csak a kezdet, hiszen ahogy megszokhattuk, a fesztivál jövőre is több mint 2000 programmal készül majd a változatosság jegyében, legyen szó irodalmi, színházi, képzőművészeti, alkotói vagy éppen családi programról.

A fesztivált mindeközben a European Festival Awards-ra is jelölték a közepes méretű fesztiválok kategóriájában. A Művészetek Völgyére (Valley of Arts) – a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound és az Inota Fesztivál mellett – november 30-ig lehet szavazni.