Befejezték az 1,4 milliárd forintos iskolafelújítást Gyenesdiáson (Balatoni Krónika)

A fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintos beruházása az ütemtervek szerint haladt és készült el az idei év végére.  A jelentős beruházás részeként új tornacsarnok épült.

A 20×40 méteres küzdőterű tornacsarnok impozáns létesítmény lett – írja a Balatoni Krónika.  A csarnok és a régi épület közt pedig négy új tanteremmel és egy informatikai és természettudományos szaktanteremmel is bővült az oktatási intézmény. Egy udvarra épített különálló épületben – mint amilyen a régi technikaterem volt hajdanán – pedig az iparművészeti és képzőművészeti oktatás zajlik majd. Gál Lajos polgármester elmondta: a sportcsarnokkal a település új közösségi színtérrel is gazdagodott.

Az új tantermekbe és szaktantermekbe már megérkeztek az eszközök. Orvosi helyiséget és tánctermet is kialakítottak, s megtörtént az informatikai akadálymentesítés, valamint a tizennyolc régi tanterem is teljes felújítást nyert.

Új és modern futópálya is épült, megújult, északi irányba kibővült az iskolaudvar. Egy új, minden igényt kielégítő tornacsarnok is épült.

A polgármester szerint Gyenesdiáson valósult meg a nyugat-balatoni régió egyik legjobb és legmodernebb általános és művészeti iskolájának fejlesztése.

A minőségi oktatási feltételek bővülése lehetőséget biztosít a jövőben az itt tanuló gyerekek számára, hogy egészséges, méltányos és esély-egyenlőséget biztosító nevelési-oktatási környezetben készüljenek fel a „nagy-betűs életre”. Mindez elősegíti a nevelő-testület szakmai fejlődését, módszertani megújulását és bázisintézményként az iskolai „jó gyakorlat” átadását. A korszerű iskolára és – a bölcsődétől az óvodán át – a színvonalas nevelési intézményekre nagy szükség is volt, mivel Gyenesdiáson sok gyerek születik, mondhatni minden évben másfél-két osztályközösségnyi gyermekkel gyarapodik nagyközségünk.

-fogalmazott Gál Lajos.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat új utcákat nyit, területek közművesítés-koordinációjában segédkezik, segíti a letelepülő CSOK-os családokat és támogatja a Gyenesdiásra érkező fiatalokat.

A településnek már a rendszerváltozás óta régi vágya volt egy komoly tornacsarnok megépítése, amely szolgálja az egészséges testmozgást, a mindennapos testnevelést, valamint segíti a településen a sikeres civil sportközösségek délutáni sportolását, az utánpótlás felkészítését.

A tankerület tájékoztatása alapján a gyerekek az intézményt várhatóan januárban fogják birtokba venni.