Befejeződtek a zártkerti útfelújítási munkálatok, felújítják a strandot Balatonőszödön (Szemesi Hírmondó)

A beruházás a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt Zártkerti Program pályázatának köszönhetően valósult meg, bruttó 9.974.961 Ft-ból. A kivitelező a Balaton-út Kft volt. A felújítás során a szükséges tereprendezést követően megerősített burkolatot kapott a szőlőhegyi utak újabb szakasza, így a –tavaly felújított szakaszokkal együtt- az utak több mint kétharmada újult meg.

Szintén a pályázat része volt a vadkerítés létesítése – írja a Szemesi Hírmondó.  Az eddig megépített szakaszokat kiegészítve folytatni kívánják a kerítés építést, hogy minél teljesebb körű védelem legyen elérhető.

A Balaton-part felé haladva a következő fejlesztési helyszín a Szent-István utca, ahol jó ütemben haladnak a Balatoni Bringakörút kiépítésének munkálatai. Itt az útépítésen túl a fejlesztés része a két vízfolyáson kiépítendő híd is. Annak érdekében, hogy zavartalanul haladhassanak a munkálatok, a kivitelező kérésére hozzájárult az Önkormányzat az idegenforgalmi szezonban való munkavégzéshez. A településen is folytatódik a strandfelújítási program, többek között új napozóstég és családbarát vizesblokk épül.

Reményeik szerint a szezonra már újra benépesül a szabad strand, ezért a munkák zömét őszre időzítettük. Játszótereink többsége felújításra szorul, erre lehet megoldás a május végétől benyújtható pályázat, melynek keretében nem csak javításra, de új eszközök beszerzésére is sor kerülhet.

A Balatonőszöd Községért Egyesület a tavalyi szüreti bál bevételét ajánlotta fel a Napfény utcai játszótér rendbetételére, amit ki tudtak egészíteni a TESCO civil szervezetek részére kiírt pályázatán elnyert 200.000 Ft-tal. A felújítási munkákat az egyesület tagjai és a szülők végezték.