Beérnek a balatoni fürdőfejlesztések (Magyar Nemzet)

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának első évében, 2018-ban negyven település 55 fizetős strandja kapott kétmilliárd forintot az infrastruktúra fejlesztésére, 2019-ben 43 szabadstrandnak jutott további négymilliárd forint. Tavaly előbb 90, majd további 80 szabadtéri fürdőhely korszerűsítésére ítéltek oda hárommil­liárd forintot. A fejlesztések folytatódhatnak. 

Nem állhatunk le a 9,5 hektáros, négyszáz méter hosszú Platán strand komfortosításával. A jövő szezon kezdetéig befejezzük a Buborék nevű gyerekélményfürdő korszerűsítését tartalmazó 600 millió forintos projektet

– idézi a Magyar Nemzet Mészáros Miklóst, Balatonboglár polgármesterét.

Balatonlellén a nyári szezonra megnyitja kapuit a kétszázmillió forint támogatásból megújuló, közel két kilométeres szabadstrand, ahová 400 négyzetméter térburkolatot építettek be, továbbá negyven új lejárót, tíz öltözőt telepítettek és kihelyeztek 150 padot – sorolta Kenéz István polgármester.

Földváron megújult tájékoztató eszközökkel és egységes kinézetű öltözőkabinokkal várják a város nyugati strandjára érkezőket, ahol klimatizált baba-mama szobákat is kialakítottak.

Igyekeztünk körültekintően felhasználni a legutóbbi, 36,7 milliós fejlesztési támogatást

– fogalmazott a lapnak Holovits Huba polgármester.

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere pedig azt jelezte: automata öntözőrendszer létesítésével kezdték, ezzel kerültek a Balaton legjobb strandjai közé 2019-ben. Mint mondta, az elmúlt három évben alkalmanként 25-30 millió forintot nyertek el strandfejlesztésre, ehhez ugyanannyit tettek hozzá az önkormányzati költségvetésből. A továbbiakban a strand nyugati részén lévő sportpályákat komfortosítanák – tette hozzá.

A támogatottak közül Keszthelyen is folytatódhatnak a fejlesztések. A nagystrand mellett tovább épül a sétány, a népszerű Libás strandon pedig új kabinház és vízitúra-megállópont várja majd az evezősöket.