Barlangok hónapja – programok a Tapolcai- tavasbarlangban

Hetedik alkalommal rendezik meg a barlangok hónapját márciusban. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is, különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat. A Tapolcai-tavasbarlangban március 2. és  március 6. között ingyenes földrajzórákat szerveznek iskolásoknak. 

Az 1,5 óra időtartamú program keretében izgalmas játék színhelyévé válik a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont 10 kiállítótere. Minden teremben újabb és újabb kalandra hívják a gyerekeket, ahol mindenki mozgósíthatja ügyességét, fantáziáját, ötletességét! Látványos kísérlettel modellezik a mészkő oldódását, képzeletben cseppkövet növesztünk, és denevérré öltözünk át, mérőszalaggal és hétmérföldes csizmával tanulunk tájékozódni a földtani idővonal évmilliói között.
Számos, hétköznapi tárgy segítségével hozzák kézzelfogható közelségbe és tesszük érthetővé a földtani folyamatokat a karsztosodástól a vulkánkitörésekig. Előkerül pezsgőtabletta, vízzel telt flakonok, denevérháló, hátizsák, színes kendő, patkó és még sok izgalmas tárgy.
A barlangok élővilágának bemutatásában kiemelt figyelmet szentelnek a denevéreknek, és védelmüknek.

A programokról részletesen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján tájékozódhatnak,