Bárddal és baseball ütővel felfegyverkezve garázdálkodtak Balatonalmádiban

A balatonalmádi rendőrök – a bejelentőnek is köszönhetően – példás gyorsasággal elfogtak egy 20 és egy 22 éves garázdálkodó fiatalt, akik bárddal és baseball ütővel biztonsági kamerát, padot rongáltak meg a helyi vasútállomáson.

A rendőrségre még szombaton, kevéssel éjfél előtt érkezett bejelentés arról, hogy két személy Balatonalmádiban a vasútállomáson és a mellette lévő aluljáróban garázdálkodik, valamint egyikőjük a nála lévő baseball ütővel a bejelentő felé ütött, amivel szerencsére nem találta el a sértettet. A kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogták a két elkövetőt, a 22 éves alsóőrsi K. Kristófot és a 20 éves balatonalmádi M. Ferencet. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy K. Kristóf egy baseball ütővel az aluljáróban lévő biztonsági kamerát, míg M. Ferenc egy bárddal a vasútállomáson lévő padot rongálta meg.

A két fiatalt előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Személygépkocsijuk átvizsgálása során a rendőrök megtalálták a bűncselekményhez használt eszközöket is, melyet lefoglaltak.

A 22 éves K. Kristóf ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség, a 20 éves M. Ferenc ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság – tájékoztat a police.hu-n a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.