Bántalmazott gyerekekért futja körbe a Balatont a brit nagykövet

Bántalmazott gyerekekért futja körbe csapatával a Balatont a brit nagykövet a május 11-13 között megendezett sportrendezvényen. Már majdnem a fele összegyűlt a célul kitűzött 200.000 forintnak. A 1353-as adományvonal hívásával bárki segíthet! – hívta fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet a közleményében.

 

„NE CSAK SZURKOLJ, SEGÍTS!” néven indít váltót az Ultrabalatonon az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iain Lindsay, brit nagykövet által vezetett tízfős csapat egy különleges küldetéssel vág neki most szombaton a magyar tenger körbefutásának: 200.000 Ft-ot szeretnének összegy űjteni hátrányos helyzetű, bántalmazott gyermekek nyári táboroztatására. A jótékony felajánlásokból olyan gyermekek táboroztatását valósítja mega segélyszervezet, akiknek enélkül esélyük sem lenne eljutni nyaralni.

A Monspart Sarolta futólegendával már hetek óta keményen készülőbrit nagykövet és avele futó önkéntesek a hét elején sajtónyilvános edzést tartottak a Margitszigeten, hogy ezzel hívják föl a figyelmet a jótékonysági akcióra. A szervezők elmondták, a nyári táborok költségeihez egy elérhető, kézzel fogható összeggel szeretnének hozzájárulni, ezért tűzték ki célul a 20.000 forintot, melynek már majdnem össze is gyűlt a fele. A jótékonysági futócsapat bízik benne, hogy a szombaton induló versenyig illetve a megmérettetés napjain összegyűlik a hiányzó összeg is.

A gyűjtéshez a1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, a jougyekert.hu Körbefutjuk a Balatont, a bántalmazott gyerekekért! oldalán pedig tetszőleges összeggel lehet hozzájárulni.

A Ne csak szurkolj, segíts! kezdeményezésről a www.segelyszervezet.hu oldalon található bővebb információ.