Balesetek a csúszós utakon – korlátozzák a kamionok forgalmát

Több helyen is baleset nehezíti a közlekedést az Útinform szerda reggeli beszámolója szerint. A Dunántúlon autózók ónos esőtől a havazásig többféle csapadékformával találkozhatnak.

 Az M7-es autópályán Balatonszemes környékén, Letenye felé a 133-as km-nél korábban egy gépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A forgalom már mindkét sávon halad, a sérült jármű a leállósávon várakozik.

Szintén az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 216-os km-nél egy kamion keresztbe fordult és mindkét sávot elfoglalja. Ezért a 211-es Nagykanizsa-Centrum csomópontnál a forgalmat kiterelik a pályáról.

A 8-as főúton a 43-as km-nél Veszprém közelében két személyautó ütközött össze, a 4 sávból jelenleg 2 sávot elfoglalnak a sérült járművek. Torlódik a forgalom.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl középső és keleti harmadára adott ki figyelmeztetést a reggeli órákra, de az előrejelzés szerint napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

A police.hu arról számolt be, hogy az időjárási és az útviszonyok miatt a szlovén hatóságok 2018. február 7-én 7 óra 20 perctől nem engedik be országuk területére a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikat, vontatókat, valamint az e járműből és pótkocsiból álló jármű-szerelvényeket, így azokat az autópályáról a Somogy és a Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.