Baleset lett a büntetőfékezésből Balatonfüreden (vezess.hu)

A balatonfüredi rendőrök közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 23 éves kecskeméti férfit, aki többször is indokolatlanul fékezésre kényszerítette egy másik jármű vezetőjét, amivel végül balesetet okozott.

Február 27-én 17 óra 45 perckor Balatonalmádi irányából Alsóörs felé haladt a 71-es úton egy csopaki férfi autójával. Útközben egy másik autós utolérte őt és megelőzte, majd a már előtte közlekedő jármű vezetője többször indokolatlanul fékezésre kényszerítette a sértettet.

A férfi megpróbálta megelőzni az őt haladásában akadályozó 23 éves kecskeméti fiatalembert, aki szándékosan a már előzésben lévő gépjármű elé hirtelen sávváltással kivágott, majd ismét fékezett. A vétlen sofőr nem tudta elkerülni a balesetet, így összeütköztek. Személyi sérülés nem történt, a járművek megrongálódtak.

A 23 éves kecskeméti férfit a kiérkező járőrök elfogták, előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, és vezetői engedélyének elvétele mellett gyanúsítottként kihallgatták közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – olvasható a vezess.hu-n.