Balatonvilágos: eredményes pályázatok (Balatoni Futár)

A magyar önkormányzatok jelentős többségéhez hasonlóan a balatonvilágosi önkormányzat is februárban fogadta el a település költségvetését. A szaldó ugyan kedvezőtlen képet – százhuszonkétmillió forint hiányt – mutat, ám Fekete Barnabás polgármester szerint ebben az évben is számos beruházásra nyílik lehetőségük.

Az egyik legfontosabb projektünk története csaknem négy évre tekint vissza. Még 2016-ban nyertünk el egy pályázaton százötvenmillió forintot a csapadékvíz elvezetésre – a munkálatok május végéig befejeződnek, s ezzel több vízparti utca csatornázása megoldódik. Hasonlóan eredményes volt egy tavalyi igényünk – az elnyert összeget a Club Aligával szomszédos területen a partfal megerősítésére, illetve lidós szakasz kialakítására fordítottuk. A turizmussal kapcsolatos beruházásokat természetesen folytatni kívánjuk, ezért is várjuk az újabb strandfejlesztési programot. Addig sem maradunk tétlenül: a fizetős strandon parkosítunk, a járófelületeket térkő burkolattal látjuk el. Költségvetésünk lehetőséget nyújt arra, hogy korszerűsítsük az önkormányzat épületét, s néhány utcát aszfaltburkolattal lássunk el.

Mint ismeretes, a Club Aliga új tulajdonos, az Appeninn Holding kezébe került. Információim szerint a strandot a Balatontourist működteti, s jelezték, hogy a korábbi – a helybeli lakosokat és a villatulajdonosokat érintő – kedvezmények a jövőben is érvényesek maradnak. A szállodai szolgáltatásról egyébként a Hungarhotels gondoskodik, s a létesítmény az Erzsébet –program egyik fontos bázisa lesz.