Balatonszepezdnek végre van polgármestere: 14 jelölt közül lett befutó Bocskov Jordán (frissített)

Dr. Bocskov Petrov Jordán (független) nyerte meg a balatonszepezdi időközi polgármester-választást 14 induló közül. Az észak-balatoni településen 390 volt a választásra jogosultak száma, akik közül 219 fő adta le voksát. Azért kellett időközi választást kiírni, mert az októberi önkormányzati választásokon még nem akadt jelentkező a posztra. A települést az új polgármester 4 független képviselőből álló testülettel irányíthatja a jövőben.

A helyi választási bizottság egyik helyi FB oldalon megjelent jegyzőkönyve szerint 74 szavazattal nyerte meg a szepezdi polgármester-választást dr. Bocskov Jordan. A második legtöbb, 59 voksot Sándor Gyuláné, a harmadik legtöbb, 49 szavazatot Hegyiné Hevesi Valéria kapta. Nyolc polgármester-jelöltre semmi, vagy mindössze 1-2 voks érkezett fejenként.

A Balatonszepezd választás 2019 nevű FB oldalon december elején így írt a befutó polgármester-jelölt:

“Tisztelt Szepezdiek,

Múlt héten a polgármesteri bemutatkozás során bejelentettem, hogy megválasztásom esetén időmet a település feladataira fogom fordítani és más munkát, megbízást nem vállalok. Ehhez kapcsolódóan azt is megígértem, hogy lemondok a polgármesteri fizetésemről/tiszteletdíjamról és felajánlom azt helyi civil szervezetek részére. Ezt a vállalást két okból teszem: egyrészt a település költségvetésének minden pénzre szüksége van és szeretném, ha az önkormányzat bevételei az itt élőket szolgálnák, másrészt mindig úgy gondoltam, hogy ez egy szolgálat és az elmúlt 10 évben is fizetés nélkül láttam el önkormányzati feladataimat.

Ezúton szeretném felhívni a többi polgármesterjelöltet, hogy csatlakozzanak ehhez a felajánláshoz és vállalják, hogy megválasztásuk esetén fizetésüket helyi szervezetek részére ajánlják fel, mutassuk meg, hogy nekünk Szepezd érdeke az első!

Tisztelettel:

Dr. Bocskov Jordán”

 

Szerződést is ajánlott a szepezdieknek

Bocskov Jordán egy másik, két nappal ezelőtti FB bejegyzésében, ahol a vállalásairól is szó esik, szerződést is ajánlott a szepezdieknek:

“Annak bizonyságául, hogy programom megvalósítható és én nem fogok arra hivatkozni, hogy mások vagy a körülmények miatt nem sikerült valamelyik vállalásom betartása, aláírok egy szerződést a szepezdiekkel, amivel garanciát vállalok programom főbb elemeinek megvalósulására! Amennyiben a szerződésben szereplő 15 pont nem teljesül, úgy vállalom, hogy nem indulok a következő polgármester-választáson!”

 

Az új polgármesterről a 24.hu így írt egy korábbi helyszíni riportjában:

“..Bocskov Petrov Jordánnal az épülő háza előtt beszélgettünk. Ő a kecskeméti bolgár települési nemzetiségi önkormányzat elnöke, a harmadik ciklusát kezdi meg, egyben a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnökségi tagja. De januárban nyugdíjba megy, befejezi üzleti tevékenységét. A jövőjét Szepezden képzeli el, reményei szerint polgármesterként. A falu nyugalmát megőrizné, de fontosnak tartja a fejlesztést, még fejlesztési térképet is készített.

– Ha csatornát kell tisztítani, ott van a csomagtartómban gumicsizma, akkor bemegyünk a csatornába. A polgármesternek előre kell menni és utat mutatni – ebben hisz Bocskov, azt viszont értelmetlennek tartja, hogy sokan azt nézik, ki helyi és ki nem.

– Azt mondják, szepezdi szív kell ehhez. Bennem nem dobog született szepezdi szív, de Ronaldo is bármelyik csapatban játszott, a szívét-lelkét kitette. Én egyébként Messi-párti vagyok.
Azt mondja, két „rossz tulajdonsága” van, az egyik, hogy alkoholt egyáltalán nem iszik, a másik, hogy nincs hobbija. Az előbbi a beilleszkedést nehezíti, az utóbbi miatt állandóan csinálnia kell valamit. Bocskov kampánya során minden házba becsengetett, és úgy érzi, a többségnek szimpatikus volt.

Szerinte a tét nem kevesebb, mint hogy Szepezd megmarad-e, miután „sokan több évtizede dolgoznak azon, hogy Zánka vagy más települések bekebelezzék a falut.” Szerinte ezért olyan ember kell a település élére, aki országos tapasztalattal, kapcsolattal, megfelelő szakmaisággal meg tudja védeni a községet.”