Balatonról, jövőről – diákkonferencia Balatonfüreden

A Balaton Fejlesztési Tanács és az Energiaügyi Minisztérium támogatásával idén is megrendezik a Balaton Régióban működő középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára a „Balatonról, jövőről 2023/24″ című klíma- és környezetvédelmi versenyt. A 2023 szeptemberében meghirdetett versenyprogram, 2024 áprilisában a záró szakaszához érkezik.

A szervezők egyrészt szeretnék a fiatalokat ismeretekkel és tudással támogatni, hogy érzékennyé váljanak olyan problémák, mint a természeti erőforrások, a biodiverzitás csökkenése és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, a Balaton sérülékenysége iránt. Másrészt, a verseny lebonyolításával a cél, hogy a Balaton régió középiskolái, a régió szakmai szervezetei közötti együttműködéseket, a tudás megosztását és egymás munkájának közvetlen megismerését is elősegítsék – áll a konferencia meghívójában.

A hét döntős csapat a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség által szervezett „Balatonról, jövőről” Diákkonferencia 2024 keretében méri össze a verseny során megszerzett tudását Balatonfüreden, április 25-én.

A rendezvényen Dr. Botos Barbara az Energiaügyi Minisztérium klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövete tart online előadást.