Balatonlellén küzdenek az erősemberek (likebalaton.hu)

A Mitsubishi-Subaru Iceman Hungary Erősember Verseny február 9-én utolsó állomásához érkezik. A nagy emberek ezúttal a Balaton déli partján küzdenek meg egymással és az extrém körülményekkel.

Az izmok feszülése, a hatalmas súlyok leküzdése jelképesen az utolsó jeget is „kiolvasztja majd”, ezzel pedig hivatalosan is elűzik a téli szezont – ígérik a szervezők.

Salgótarján, Mátraszentistván és Szilvásvárad után a Balaton-partján láthatjuk a versenyzőket, akik elképesztő fizikai teljesítményüket mutatják be. Nem mindennapi adottságok kellenek ahhoz ugyanis, hogy valaki felkapjon egy 120 kilós bödönt, és azzal fusson, vagy hordókat dobáljon hátrafelé, esetleg hatalmas farönköket emelgessen minél többször.

Az egymással versengő erősemberek minden helyszínen ámulatba ejtik a nézőket, a téli erőpróba ugyanis nem piskóta, gondoljunk csak arra, hogy a hó, vagy épp a sár mennyire nehezíti az amúgy sem könnyű feladatokat.

Az Iceman Hungary versenysorozat a magyar tengernél ér véget, de a szervezők azt ígérik, hogy nyáron újra láthatjuk majd a fiúkat Lellén, a hagyományos erősember-talákozón – rja a likebalaton.hu.

Aki a hétvégi kikapcsolódás közben némi izgalomra vágyik, az látogassa meg a balatonlellei eseményt! 12:30-tól indul a küzdelem a szabadstrandon, a csúszda melleti területen, ahol közel két órán át a tart a verseny.

A program ingyenesen megtekinthető.