Balatonlellén fogták el a kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfit

Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a harmincas éveiben járó nigériai férfit, aki miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a kaposvári járást elhagyva igyekezett kivonni magát az ellene indult büntetőeljárás alól.

A Somogy Vármegyei Ügyészség közleménye szerint a vád szerint a más ügyben kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt. A bíróság döntése szerint a férfi Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatta csak el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kellett ellenőriznie.

A ténylegesen egy kaposvári környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni.  A férfi próbálkozása azonban meghiúsult, őt a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte.